Ακολουθεί το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων / διαδικτυακών παρουσιάσεων του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Γρεβενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας) για τη χρονική περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021, όπως αυτό έχει αποσταλεί προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι ως άνω δράσεις γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β΄ Κύκλος)» και υλοποιούνται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα – κατάσταση εκπαιδευτικών και μαθητών (αρχείο Μicrosoft Word) για κάθε τμήμα που πραγματοποιεί εκπαιδευτική επίσκεψη / διαδικτυακή παρουσίαση και να την προωθήσουν (e-mail, ταχυδρομείο ή δια ζώσης) στο ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Γρεβενών.

ΣχΜονάδες ΚΕΠΕΑ_ΚΠΕ Γρεβ Νοεμ_Δεκ 2021

Κατάσταση Εκπαιδευτικών – Μαθητών Οκτ2021

Το Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Γρεβενών είναι μία αποκεντρωμένη δημόσια εκπαιδευτική δομή του Υ.ΠΑΙ.Θ. με αντικείμενο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών ώστε να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον ολιστικά αλλά και να το προσεγγίζουν διεπιστημονικά. Ο θεσμός των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αριθμεί 30 χρόνια παρουσίας, με πρώτο το Κ.Π.Ε. Κλειτορίας Αχαΐας που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1993. Με τον Ν.4823/2021 τα Κ.Π.Ε. μετονομάστηκαν σε Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία - Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Σήμερα σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 58 Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Μέσα από τις δράσεις τους αναπτύσσονται, προωθούνται και υλοποιούνται πρότυπες μέθοδοι εκπαίδευσης με γνώμονα τη διαφύλαξη του Περιβάλλοντος και την Αειφόρο Ανάπτυξη.