Το   Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)/Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Γρεβενών προγραμματίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας), για την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2022, βάσει της εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με αρ. πρωτ. Φ11/154902/Δ7/30-11-2021.

Η πρόσκληση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β΄ Κύκλος)» και υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται, αφού ενημερωθούν αναλυτικά από το κείμενο της πρόσκλησης (επισυνάπτεται) του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Γρεβενών αναφορικά με τους τρόπους υλοποίησης των προγραμμάτων, να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής (επισυνάπτεται πρότυπο αίτησης) στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσής τους μέχρι την Πέμπτη 23/12/2021.

Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων παρακαλούνται να αποστείλουν στο ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Γρεβενών τους σχετικούς πίνακες και τις αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 14/01/2022. Η ημερομηνία επίσκεψης θα οριστεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Γρεβενών με κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό/σχολική μονάδα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

Πρόσκληση ΚΠΕΓρεβ Φεβ_Ιούν2022

ΑΙΤΗΣΗ ΚΠΕ Γρεβ Φεβ_Ιούν2022

Το Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Γρεβενών είναι μία αποκεντρωμένη δημόσια εκπαιδευτική δομή του Υ.ΠΑΙ.Θ. με αντικείμενο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών ώστε να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον ολιστικά αλλά και να το προσεγγίζουν διεπιστημονικά. Ο θεσμός των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αριθμεί 30 χρόνια παρουσίας, με πρώτο το Κ.Π.Ε. Κλειτορίας Αχαΐας που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1993. Με τον Ν.4823/2021 τα Κ.Π.Ε. μετονομάστηκαν σε Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία - Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Σήμερα σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 58 Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Μέσα από τις δράσεις τους αναπτύσσονται, προωθούνται και υλοποιούνται πρότυπες μέθοδοι εκπαίδευσης με γνώμονα τη διαφύλαξη του Περιβάλλοντος και την Αειφόρο Ανάπτυξη.